Alla inlägg under januari 2009

Av Persson - 15 januari 2009 21:32


Inatt sov jag hos Syster. Vi har tittat på film och pratat och ätit massa onyttigheter. Precis som vi brukar med andra ord.


Imon bär det av till Ikea. Again. Men nu ska jag bannemig bara köpa det som jag skrivit på listan.


Rullgardin till sovrummet

Lampor till köket


Gud var lite och tråkigt det låter.


Ikväll har vi fått upp en hylla i vårt nymålade kök. Känns mucho skönt att det går framåt.  


Men vet ni vad jag blir? Jag blir så MATT.

Att INGET kan funka helt felfritt. Jag köper hem gardiner till vardagsrummet på rean och känner mig görnöjd med kapet. Kommer hem står och stryker dom i en hel evighet fram och tillbaka för att sedan upptäcka att dom är en halvmeter för korta. Nä inte några centimeter för korta utan en fucking halvmeter. Glad? Not.


Och sen när jag bestämt mig för att ha sånadär jalusier ist för gardiner i de två fönstren i köket köper jag hem två stycken och inser sen att den ena behöver vara 1,60 ist för 1,40 som den andra pga det finns ett såntdär litet extrafönster vid sidan om (varför finns det såna förresten?). Går in och kollar Ikeas hemsida och SÅKLART tillverkas det inte ens i 1,60. Glad? Not.


Och när vi skulle köpa hem ett hyllplan från Byggmax till hyllan i köket så går allt alldeles för lätt. Vi åker ner, kollar in ett hyllplan, konstaterar att den är för lång, betalar, lånar sågen där och sågar av den, jag blir glad att slippa allt sågspån hemma, vi åker hem med den i cross countryn, tar upp den, ser att den är för djup. Man kan inte öppna fönstret. Glad? Not.

Men nu har vi fått lånat en sticksåg och sågat och målat hyllkonsollerna som jag oxå fick åka och byta efts dom oxå var för stora och satt upp den förbannade hyllan.


Nu kanske det låter som att jag är bitter, men det är jag inte. Bara matt.

Men jag började ju mitt nya liv i somras som en positivt tänkande människa och det ska jag bannemig fortsätta att vara så jag biter ihop. Inte bitter, bara matt. Men jag är glad oxå. Jejj.


Av Persson - 14 januari 2009 18:23


Idag har jag varit på Arbetsförmedlingen och haft möte med en arbetsförmedlare som hette Marita. Det gick mycke bra. Vi pratade och pratade om det mesta. Men hon sa att jag nog kommer få gå utan jobb ett par månader innan säsongen drar igång riktigt... det tyckte jag mindre bra om... Men va sjutton, lite extrajobb här och där måste väl finnas? Jodå det finns. Jag ska bara leta reda på dom. Eller så tvingar jag pappa att anställa mig som blomvattnare eller kopiator-ansvarig på hans kontor. Eller jag kanske hinner med både och förretsen?


Hoppas ni har en trevlig onsdagskväll där ute!

Ciao


Av Persson - 14 januari 2009 00:04


Nu kommer lite kort från vår första tid som Kungsbackabor.


Vi äter första måltiden i lghten. Mycket glamouröst.


Glad men trött.


Vi sov hos mamma och pappa natten till min födelsedag så dom kom med fika på sängen och present på morgonen =). Och sen åkte vi hem och fortsatte målandet.


Och sen hade vi födelsedagsfika med släkten på kvällen. Mys.


Och sen blev det julafton.



Såhär ser det ut hos oss under Kalle Anka varje år. Inga undantag.


På juldagen checkade jag och J in på relaxen några timmar och bastade, badade och softade.



 

Personalen kom in och kollade vattnet... Och där ser ni min rosa morgonrock jag fick i födelesdagspresent av J. I love it! Precis den jag ville ha.


Och dagen innan nyårsafton är det lite av en tradition att vi går på Frölundamatch för då får vi låna säsongskort från pappas jobb. Gratis e gott. Och i år var det mot Timrå så det var extra gött att se Frölunda vinna.



Trull Trapp Tripp

Här i götet satsar vi lite på utsmyckning och vi har en egen arena, inte nån Eons arena här inte. Och Frölunda VANN mot Timrå. Jo tack.



Nä nu ska jag gå och lägga mig. Vi hörs imon!

Ciao


Av Persson - 13 januari 2009 23:40


HEJ nu e jag tillbaka!


Oj vad det har hänt mycke sen jag skrev sist. Men jag ska spotta ur mig inlägg dom närmsta dagarna.


För det första tog det ju mycket längre tid att få in internetet och fast telefon än jag blivit lovad av Bred-fucking-bands-piss-bolaget. Först hade vi fått fel modem skickat till oss och innan vi kommit på det, jag och killen i telefonen... ja, och då skulle det skickas ett annat och det skulle dröja ytterligare dagar då, okej fine han var så trevlig och go, så som en sann "älskarbraservice-tönt" som jag är så gjorde jag ingen stor grej av det. Men sen när jag får ett mess om avisering och jag ska hämta ut paketet på esplanaden i Sundsvall kände jag att det var liiite långt och hämta modemet där så då ringde jag igen och var, hör och häpna, väldigt trevlig och förstående för att fel är mänskligt att göra.


Sen när jag väntat ytterligare dagar på nästa paket och upptäcker att jag fått samma fuckingpiss modem en gång till då brast det. TUR för bredbandsbolaget att jag inte kunde ringa samma kväll och skälla ut dom på en gång. SYND för tjejen som upptäckte att jag var precis lika förbannat vansinnig nästa morgon oxå då jag ringde.


Och så skällde jag och skällde och krävde att hon skulle dra bort dessa veckor som vi inte haft nåt internet för inte f*n betalar jag för nåt jag inte fått.

"Ja, okej jag drar bort kostnaden för det och för ytterligare 8 dagar framåt".

"Ja, men då har du endast gjort det som du ska göra, säger jag, du har ju inte gjort något för att kompencera (stavas?) det felet ni gjort, TVÅ gånger. Ni har ju inte en nöjd kund".

 "Ja, nä det är det ända jag kan göra" svarar hon då.

" Jaha, då säger jag upp mitt avtal och så förlorar ni en kund som hade både bredband och telefoni hos er".


Ringer och jämför lite och hej och hå och inser att jag har fått till ett hejdundrandes avtal med bredbandsbolaget. Vad har jag gjort för att få till det undrar jag? Så jag sa aldrig upp det. Och jag kan sätta 1000 spänn på att det står SURKÄRRING på min profil i bredbandsbolagets system. Men det skiter jag i.


"Så liten och så elak"  som J brukar säga.


Ja men sen får jag till jävligt bra avtal till oss oxå älskling, det hade du aldrig fått med dina rådjursögon och kompiskonversioner med säljare.


SÅ, annars då? Haft en bra jul? 

=)



Ovido - Quiz & Flashcards